Orbitaøjenprotese

    Menu


Denne protesetype tilbyder vi personer, der både har mistet selve øjeæblet og større eller mindre dele af bryn, vipper, hud og knogler i ansigtet.

Størrelsen af orbitaproteser, som disse kaldes, er individuelle. Nogle er små og indeholder kun acryløjet og ganske lidt af øvre og nedre lågområde.
Andre er store og kan dække både selve øjenområdet, dele af pande med bryn, tindingen, øverste del af kinden, og eventuelt lidt af øverste del af næseryggen og næsesiden.

Disse protesetyper kan vi fremstille i hård acryl eller i blød silicone.
Vi anvender hyppigst silicone, da det er mere hudvenligt og behageligt.
Det kan dog være nødvendigt at fremstille protesen i acryl og montere denne på en brille, hvis knoglerne i området er så svækkede, at det ikke er muligt at sætte implantater ind.

Orbitaproteserne kan monteres med lim, på guldstang med klips, på trykknapper, eller være fastmonteret på en brille.
Ved denne type protese, skal du regne med flere konsultationer, som foregår med aftrykstagning, modellering så det passer efter udseendet på dit eget øje, prøvning af voksmodel inden proteseformene laves, samt måltagning og fremstilling af selve acryløjet.

Herefter går proteseproduktionen i gang, og så er der kun en konsultation tilbage, hvor du får din protese udleveret.
Denne type protese har et acryløje isat, vipper monteret og eventuelt konstruerede bryn.

Holdbarhed for acryl orbitaprotesen er 5 år eller mere, men det kan blive nødvendig at udskifte på et tidligere tidspunkt, hvis du har ændret ansigtsfacon i væsentlig grad.

Holdbarhed af silicone orbitaprotesen er ca. 1 år.

Til mindreårige børn der vokser meget, skal proteseformen ændres betydelig hyppigere. Hvor ofte er naturligvis individuel.

Orbitaprotesernes hygiejne og pleje kan downloades fra menuen, rengøring af siliconeprotese.

 


 

Vedligeholdelse
   
Alle filer er i pdf format
 


Eli Garvik - tlf. 21 26 86 03 - info@ansigtsproteser.dk