Montering af ører

    Menu


Der findes forskellige metoder til montering af det kunstige øre. Hvilken metode der skal anvendes afhænger af en lægelig vurdering samt patientens ønsker og behov.

Hos Ansigtsproteser DK anvender vi tre forskellige metoder, når øret skal
monteres:

    lim
    guldstang m/klips
    trykknapper, som er den metode vi hyppigst anvender.


Øreprotese limede

Er det et limet øreprotese du skal have, kræver
det ingen kirurgiske indgreb, inden vi kan starte.

Der tages aftryk af dit naturlige øre og området på den anden side af ansigtet, hvor protesen senere skal sidde.

Ved 1. konsultation består af god og grundig samtale og information, og vi laver en spejlvendt model af dit naturlige øre i voks.

Ved 2. konsultation tilpasser vi øret til dig og vi tager farveprøver så siliconen kommer til at ligne din egen hudfarve.

Ved 3. konsultation får du din øreprotese udleveret, og samtidig lærer vi dig, hvordan du skal lime den på.

Et limet øre vælges ofte som en midlertidig protese, hvis du for eksempel skal vente på at få kirurgisk assistance til isætning af implantater.

Hvis du på grund af dit sygdomsforløb har været nødt til at få mange strålebehandlinger, bliver dine knogler i dette område ofte ”skøre” og tåler ikke at få implantater isat.
I disse tilfælde kan det limede øre være den bedste løsning for en kortere eller længere årrække.

Normal holdbarhed er fra ½ til 1 år, men kan i enkelte tilfælde være kortere.

Protese på guldstang/trykknapper


Løsningen med guldstang eller trykknapper
kræver, at du får titanium implantater (skruer)
sat ind i knoglen lige bag øregangsåbningen.

Specialteamet for Jylland/Fyn for isætning af titaniumimplantater med henblik på senere proteseopbygning findes kun på Øre- Næse- Hals Afd. H, Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, Nørrebrogade 44, 8000 Århus C.

Implantatteamet vedrørende proteser ledes af Overlæge Ulrik Pedersen, som vi protesekonsulenter har et tæt samarbejde med både før, under og efter indgrebet.

Ved 1. konsultation er både læge og protesekonsulent til stede. Du bliver grundig informeret, og vi tager aftryk af dit naturlige øre, og området, hvor protesen senere skal placeres. Vi fremstiller en spejlvendt voksmodel af dit naturlige øre.

Ved 2. konsultation der som regel er på dagen, hvor implantaterne skal sættes i, tilpasser vi voksmodellen og der tages bestemmelse om hvor implantaterne skal sidde.

Isættelse af titaniumimplantater er et mindre kirurgisk indgreb, som foretages i enten lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse efter aftale mellem patienten og lægen.

Når implantaterne er placeret, skal du vente i 2 måneder, før skruerne er integrerede i knoglen. Så bliver implantaterne ført igennem huden ved et ganske lille indgreb i lokalbedøvelse. Du skal herefter vente 1 måned, medens huden heler omkring implantaterne.

Derefter skal du til den sidste kontrol hos lægen.
Er alt i orden, kan vi nu begynde opbygningen af din protese.

Vi tager et nyt aftryk af området hvor implantaterne sidder, voksmodellen tilpasses en sidste gang og vi laver farveprøver af din hud. Derefter opbygger vi din nye protese i vores laboratorium.Ved næste konsultation får du din protese udleveret, og du får instruktion om montering og afmontering af protesen. Desuden får du information om hygiejne, pasning og pleje af protesen.

Fordelen ved at have en protese der sidder fast enten på trykknapper eller guldstang m/klips er, at den let ”klikker” på, og du er altid sikker på, at den sidder det rigtige sted.

Det er også en langt mere stabil løsning til mennesker der har et aktivt liv, idet den sidder bedre fast end den limede protese.

Du kan dyrke sport og fritidsaktiviteter. For eksempel, dykke, køre vandrutchebane, bade i svømmebad eller havet.

Vi fraråder dog kampsport af enhver art, idet slag på området kan få implantaterne til at løsne sig.

Normal holdbarhed er fra ½ til 1 år, men kan i enkelte tilfælde være kortere.

 


 

Vedligeholdelse
   
Alle filer er i pdf format
 


Eli Garvik - tlf. 21 26 86 03