Siliconenæser

    Menu


I ansigtet er næsen et meget væsentligt organ formmæssigt.

Hvis du på grund af alvorlig sygdom eller store traumer, (brand, eksplosion - eller trafikulykke) har mistet næsen, vil man først undersøge om plastikkirurgerne og øre - næse - halslægerne kan rekonstruere en næse af dit eget væv.
Hvis dette ikke er muligt, kan vi opbygge en næseprotese af silicone.

Hvis vi møder personen inden kirurgisk indgreb hvor hele næsen eller dele af den er fjernet, tager vi et aftryk, så vi senere kan forme
protesen så den kommer til at ligne næsen, personen havde inden indgrebet.
Skulle ovenstående ikke være muligt fordi næsen allerede er fjernet ved 1. konsultation, modellerer vi næsen efter billeddokumentation.

Vi kan også tage et næseaftryk af et familiemedlem der ligner personen.

Vælges der en metode hvor montage foregår på implantater, foregår dette som ved øreproteser. Derfor henvises til siden med ”montering af ører”.
Næseproteser kan monteres ved hjælp af lim, implantater med trykknapper, guldstang m/klips, magneter på implantaterne sammen med magnet placeret inde i næseprotesen, eller en brillemonteret protese.
Vælges der en limet næseprotese kan opbygningen påbegyndes så snart såret er helet op og den ansvarlige kirurg har frigivet personen til opbygning.

Næseprotesernes hygiejne og pleje kan downloades fra menuen, "rengøring af siliconeprotese".

Limet næseprotese

En limet næseprotese kan enten være en forbigående eller permanent løsning.
Den vælges ofte hvor operation med isættelse af implantater ikke er muligt for en tid eller for altid.

Fordelen ved de limede proteser er at det går hurtigere med at få den kunstige næse, fordi du ikke skal vente på operationerne.

Ulemperne ved denne type næseprotese er, at selv om vi bruger speciel hud/siliconelim, som holder rigtig godt, kan der være problemer med holdbarhed om sommeren, specielt hvis du sveder meget eller hvis der er meget sekretion fra næsehullet.
Her kan du blive nødt til at tage næsen af et par gange om dagen, udføre hygiejne og så friske limen op for at få det til at holde.

Brillebåret næseprotese


Her produceres siliconenæsen med en acryl indsats indeni, som gør at vi kan fastsætte næsen på brillen.
Denne metode bruges hvis du ikke kan opereres og få implantater isat, eller hvis du ikke tåler at bruge lim eller kan administrere proceduren.

Ulemperne ved denne protesetype er, at hvis du tager brillen af, ja så følger næsen med, og hullet blottes.

Denne type kræver også at du regelmæssigt får reguleret dine briller, så de hele tiden sidder godt fast, ellers kommer kanten af protesen let til at ”gabe” lidt.
Fordelen er at du heller ikke her skal gennemgå operationer og derfor er opbygnings tiden meget kortere.

Implantatbåret næseprotese


Denne type næse er fremstillet i silicone, og kan sidde på guldstang med klips, trykknapper eller med magneter.
Fordelene ved denne protesetype er, at den altid sidder det rigtige sted når du har ”klikket” den på guldstangen, trykknapperne eller magneten.
Det er den optimale løsning til fysisk meget aktive personer, idet den sidder ekstrem godt fast.

Ulemperne ved denne metode er at du først skal igennem de operative indgreb. Det går ca. 3-4 måneder, inden vi kan begynde proteseopbygningen til dig.

Desuden kræver den en yderst omhyggelig hygiejne, fordi implantaterne går gennem huden og er integreret i den bagvedliggende knogle. Derfor er det vigtigt at forebygge infektioner.


 


 

Vedligeholdelse
   
Alle filer er i pdf format
 


Eli Garvik - tlf. 21 26 86 03 - info@ansigtsproteser.dk